Notorious is… Glorious!

 Β. Πανταζοπούλου   May 29, 2017, 14:23 Ποιος λάτρης της ραπ μουσικής δεν θα παραδεχόταν ότι ο Biggie είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια αυτού του είδους και ένας από τους βασικούς εκπρόσωπους της East Coast σκηνής. Διακεκριμένος για το απίστευτο flow και skills του ο Biggie ήρθε για να αφήσει πίσω του μια μεγάλη ιστορία και να λειτουργήσει ως δάσκαλος για τις μετέπειτα γενιές.

Από πολύ μικρή ηλικία ο B.I.G κατάλαβε τι είναι αυτό που τον εκφράζει και τον ευχαριστεί. Η δολοφονία του ωστόσο στα 24 του χρόνια δεν του επέτρεψε να αφήσει πίσω του μεγάλη σε έκταση παρακαταθήκη. Όσο ήταν εν ζωή ο Biggie κυκλοφόρησε μόνο 2 άλμπουμ ενώ μετά τον θάνατο του δημοσιεύτηκαν άλλα 4.

The Route...

Ο Biggie ξεκίνησε την καριέρα του στο πλευρό του παραγωγού Sean Puffy Combs και βασικού μέλους της δισκογραφικής Uptown Record. Ωστόσο ο Sean αποχώρησε γρήγορα από την εταιρία μετά από διένεξη με το αφεντικό του Andre Harrell. Η επόμενη κίνηση ήταν να ιδρύσει την δική του εταιρία με την επωνυμία Bad Boy Records όπου τον ακολούθησε ο Biggie.

  


Αν και ξεκίνησε ως Biggie Smalls αναγκάστηκε να αφήσει πίσω του αυτό το όνομα, τουλάχιστον στα χαρτιά, για νομικούς λόγους αφού πολύ πριν από εκείνον υπήρχε άλλος με το ψευδώνυμο αυτό. Έτσι προέκυψε το Notorious B.I.G. Το 1993 κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο “Party n Bullshit”. Το πρώτο του άλμπουμ έρχεται ένα χρόνο μετά το 1994 με τίτλο “Ready to Die” ενώ την προσοχή τραβάει το single Juicy. Για τον δίσκο αυτό κέρδισε πολλά βραβεία εκτός από το ενδιαφέρον του κοινού και το respect σημαντικών ονομάτων της ραπ σκηνής.

Το 1995 ο B.I.G ενώ είχε ξεκινήσει να δουλεύει για το δεύτερο δίσκο του είχε διάφορα μπλεξίματα με την δικαιοσύνη, αφού τον συνέλαβαν για επίθεση και τραυματισμό δυο ανθρώπων, παρ’ όλα αυτά την γλίτωσε με ποινή κοινωνικής εργασίας 100 ωρών.

Τα μπλεξίματα δεν τελείωσαν εκεί καθώς μετά από λίγο καιρό η αστυνομία με έφοδο στο σπίτι του βρήκε μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και όπλα, ενώ ξανά συνελήφθη για ξυλοδαρμό.

Albums…


Όσο ζούσε κυκλοφόρησε 2 άλμπουμ:

I. Ready to Die(1994)
II. Conspiracy with Junior M.A.F.I.A(1995)

Μετά το θάνατο του η Bad Boy κυκλοφορεί το άλμπουμ Life After Death με feats από Jay-Z, Lil’ Kim, Mase, Run DMC και πολλούς άλλους. Το άλμπουμ βραβεύεται μεταξύ άλλων ως το καλύτερο ραπ άλμπουμ. Ακολουθούν τα άλμπουμ Born Again(1999), Duets: The final chapter το 2005 με feats από Eminem, Bob Marley, Jay-Z, Mary J και άλλους. Τέλος το 2007 και 2009 κυκλοφορούν άλλα δυο συλλεκτικά albums με τίτλους Greatest Hits και Notorious.
2Pac-Biggie

Μια αμφιλεγόμενη σχέση, η οποία ξεκίνησε από μία δυνατή φιλία αλλά κατέληξε σε μία έντονη αντιπαλότητα, η οποία ωστόσο γέννησε τρομερά κομμάτια-diss από την πλευρά του Pac τουλάχιστον.

Με αφορμή μια ληστεία με στόχο τον Pac και τραυματισμό του από πυροβολισμούς οι δυο φίλοι έγιναν εχθροί αφού ο Pac θεώρησε τον Biggie υπεύθυνο για το γεγονός ενώ ρόλο έπαιξε και το κομμάτι του B.I.G “Who Shot Ya” που είχε κυκλοφορήσει λίγο καιρό πριν και ο Pac έλαβε ως πρόκληση.

Η κόντρα ξεκίνησε απευθείας από την πλευρά του Pac με κομμάτια που στοχοποιούσαν και έθιγαν τον Notorious αλλά και τους γύρω του. Όμως ο Biggie δεν απάντησε ποτέ καθώς όπως είχε πει και ο ίδιος δεν υπήρχε περίπτωση να θίξει ούτε τον Pac αλλά ούτε και την West Coast ραπ σκηνή. O Pac αντιθέτως σε ένα από τα γνωστότερα κομμάτια του “Hit Em Up” dissαρει τον B.I.G υποστηρίζοντας ότι κοιμήθηκε με τη γυναίκα του ενώ αναφέρεται στο περιστατικό επίθεσης εναντίον του λέγοντας, “5 shots couldn’t drop me I took it and smiled”. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εξαιτίας Pac και Biggie δυνάμωσε η κόντρα West-East Coast.

Ωστόσο και για τους δυο φίλους-αντιπάλους –θρύλους το τέλος ήταν παρόμοιο και ανεξιχνίαστο και στις δυο περιπτώσεις αφού και οι δυο δολοφονήθηκαν, πρώτα ο Pac και 6 μήνες μετά Biggie . Πολλοί έκαναν λόγο πως υπεύθυνοι για τις δολοφονίες ήταν οι ίδιοι αντίστοιχα. Ο Biggie για του Pac και αργότερα το crew του Pac για τον θάνατο του Biggie. Όμως οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.
 

    


5+1 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για τον Biggie…

1. Notorious B.I.G stands for…Business Instead of Game.

2. Στο πρώτο του άλμπουμ έχει feature από Method Μan στο κομμάτι “The What”

3. Οι Rolling Stones τον είχαν χαρακτηρίσει ως “A mountain of a man”.

4. Είχε συνεργαστεί με τον Michael Jackson στο κομμάτι “This time around”.

5. Ήταν πατέρας δυο παιδιών από διαφορετικές μητέρες, υπήρξε παντρεμένος με την Faith Evans ενώ υπήρξε και σε σχέση με την Lil Kim.

                                                          Η κόρη του T’yanna και ο γιος του Christopher.

6. Το πρώτο του Rolex ήταν δώρο του… 2Pac!!!

Για όλους εμάς που ταξιδεύουμε με τετράμετρα του Biggie, cause Notorious is… Glorious!

 
© What's Rap 2017 | Designed and developed by eatpastacodefasta