Συνέντευξη με τον Mpelafon

 What's Rap   March 11, 2017, 20:40 Λίγο μετά το ''Bon Voyage'' και λίγο πριν το ''Big Mpely'', μιλήσαμε με τον Mpelafon για ραπ μουσική, τα σχέδια του και τον εαυτό του σε μια σύντομη μα και όμορφη κουβέντα.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη συγκεκριμένη μουσική; Τα πρώτα σου ακούσματα, τα πρώτα lives;

Με το rap έχω σχέση από πολύ πιτσιρικάς, λόγω ότι άκουγε κι ο αδερφός μου πάρα πολύ. Κάποια στιγμή ο πατέρας μου είχε δισκοπωλείο και θεώρησε ότι αυτά ακούνε οι πιτσιρικάδες και μας έφερε ένα δίσκο του ICE-T το Home Invasion. Την πρώτη φορά που το άκουσα λέω: «εδώ είσαι». Γενικά προέρχομαι από οικογένεια που ακούει soul, funk και jazz, αυτή δηλαδή είναι η μουσική που έπαιζε σπίτι μας. Έπειτα από κάποιο διάστημα, βρέθηκα στο χωριό μου, το Κηπουρειό Γρεβενών, με τον φίλο μου τον Βασίλη, ο οποίος μου λέει: «Ωραία όλα αυτά τα ξένα κομμάτια, αλλά τι καταλαβαίνεις από αυτά;». Εγώ δεν είχα και τεράστια γνώση των αγγλικών τότε και μου βάζει να ακούσω τον Πρώτο Τόμο από Ζωντανούς Νεκρούς. Μόλις άκουσα τον Τάκη Τσαν σοκαρίστηκα και αποφάσισα ότι θέλω να το κάνω κι εγώ αυτό.

Γιατί το όνομα ''Mpelafon'' και πώς προέκυψε;

Το Μpelafon προέρχεται από έναν τραγουδιστή/μαφιόζο. Το δανείστηκε κι αυτός από τον γνωστό τραγουδιστή Harry Belafonte και εκείνη την εποχή τραβιόμουν με μια κοπελίτσα μισή Ελληνίδα μισή Γαλλίδα και την έβαλα να μου μεταφράσει κάποιες θεωρίες του που είχα βρει σε ένα βιβλίο κατά λάθος. Δεν το διάλεξα εγώ η αλήθεια είναι, απλά εκείνη την περίοδο τους είχα ζαλίσει όλους με αυτό το βιβλίο, το έβαλα μια φορά στο Counter Strike σαν ψευδώνυμο και εκεί κόλλησε.

Πώς άλλαξαν τα ακούσματα σου με τα χρόνια;

Δεν γίνεται πιστεύω να μην ακολουθείς το ρεύμα του Rap. Με τους φίλους μου έχουμε ψύχωση να παρακολουθούμε ότι νέο βγαίνει. Ο Skive έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο όταν γύρισε από Αγγλία και μου είπε για τον Young Buck. Κατέβασα ένα mixtape του και χάζεψα. Τώρα όσων αφορά τον ήχο του south πάντα μου άρεσαν οι Goodie Mob και ο Bun B από UGK. Άσχετα αν πλέον συμπαθώ περισσότερο τον Pimp C (R.I.P). Αργά η γρήγορα θα γινόταν. Είναι η εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν απαρνιέμαι τον ήχο που με έκανε ότι είμαι αλλά πόσο Mobb Deep να ακούσω ακόμη.


''Είναι η εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν απαρνιέμαι τον ήχο που με έκανε ότι είμαι αλλά πόσο Mobb Deep να ακούσω ακόμη.''


Ποια συνεργασία σου μέχρι τώρα γούσταρες περισσότερο και με ποιόν θα ήθελες να συνεργαστείς αν σου δινόταν η ευκαιρία; (Έλληνα ή Ξένο)

Σε όλες τις συνεργασίες που έχω κάνει έως τώρα γουστάρω πάρα πολύ. Αλλιώς δεν θα τις έκανα. Γουστάρω περισσότερο όταν γράφω με τον κολλητό μου βέβαια, τον Μικρό Κλέφτη γιατί παίζει απίστευτος χαβαλές και συνεννόηση. Θα ήθελα πάρα πολύ να γράψω ένα ραπ με τον Καταχθόνιο. Δεν απέχει πολύ το όνειρο από την πραγματικότητα. Είναι πολλά τα ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό. Αν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να γράψω με κάποιον ξένο καλλιτέχνη θα ήταν ο Lil Wayne και ο Future. Θα ήθελα πολύ να δω πως λειτουργούν μέσα σε ένα studio, να μην σου πω και έξω απ' αυτό.


 ''Γουστάρω περισσότερο όταν γράφω με τον κολλητό μου βέβαια, τον Μικρό Κλέφτη γιατί παίζει απίστευτος χαβαλές και συνεννόηση.''

 

Ποια είναι η γνώμη σου για την rap μουσική στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο;

Το rap στην Ελλάδα έχει πάρει πολύ τα πάνω του και όλο ανεβαίνει. Θα δούμε ωραία πράγματα στην πορεία πιστεύω. Έχει πολύ δουλειά ακόμη. Δεν λέω ότι δεν παίζουνε και μαλακίες, τουλάχιστον στο θέμα του beatmaking δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από την Αμερική.


''Το rap στην Ελλάδα έχει πάρει πολύ τα πάνω του και όλο ανεβαίνει.''


 

Ποια η γνώμη σου για τις κόντρες;


Πάντα θα υπάρχουν κόντρες.  Άμα δεν υπάρχουν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτά τα ενωμένα hip hop και τα one love δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο. Το rap από την φύση του είναι επιθετικό. Ο κόσμος να μην μπερδεύεται και να μην μπλέκει το κουτσομπολιό με την κόντρα.

Ετοιμάζεις κάποια δουλειά αυτήν την περίοδο;

Αυτή την περίοδο τελειώνω το ''Big Mpely''. Έτσι θα λέγεται το νέο μου album. Με έχει μπερδέψει πάρα πολύ. Όλο γράφω και σβήνω. Είμαι στις mixεις και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα το έχω στα χέρια μου.Όπως αναφέρει και το description στην τελευταία κυκλοφορία του Mpelafon ''Bon Voyage'', είμαστε λίγο πριν το "Big Mpely''.

 

Εκτός από ραπ, τι άλλα είδη μουσικής ακούς ή αν ασχολείσαι με κάτι άλλο στον ελεύθερο σου χρόνο;

Γουστάρω τέρμα soul funk. Βλέπω πάρα πολλές ταινίες, βγαίνω πάρα πολύ, ταξιδεύω πάρα πολύ και τώρα τελευταία έχω αρχίσει να μαγειρεύω. Είχα παρατήσει το beatmaking αλλά τώρα ξανά μπήκα δυναμικά στο game. Είχα ένα ατύχημα τον Ιούνιο που με άφησε πάρα πολύ πίσω.

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου και την καριέρα σου σε 10 χρόνια;

Νομίζω ότι θα κάνω το ίδιο πράγμα. Θα ήθελα να έχω περισσότερα λεφτά και πολύ περισσότερο χρόνο. Τώρα ότι και να σου πω random θα είναι. Ξέρω ότι δεν πέφτουμε και δεν θα χάσουμε ποτέ.

 


''Ξέρω ότι δεν πέφτουμε και δεν θα χάσουμε ποτέ.''


 

Αν θα μπορούσες να άλλαζες κάτι στην ζωή σου, τι θα ήταν αυτό;

Αν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι θα ήταν ο ύπνος και τα ξίδια. Θα ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι περισσότερο από 5 ώρες. Όπως επίσης θα ήθελα να μην πίνω τόσο πολύ.


Για να μείνετε ενημερωμένοι για τις επόμενες εμφανίσεις του Mpelafon καθώς και τις νέες του κυκλοφορίες

Mpelafon official Facebook page

Mpelafon Youtube channel
© What's Rap 2017 | Designed and developed by eatpastacodefasta